Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


Posloupnost jednotlivých chodů

 

Posloupnost jednotlivých chodů
. aperitiv 

. studené předkrmy (saláty, plněná zelenina a ovoce, 
  výrobky z vajec a ryb, masité předkrmy, speciality,
  smíšené předkrmy, předkrmy pro 2 osoby);

· polévky (vývary, bílé polévky, zvláštní a speciální polévky);

· teplé předkrmy (z ryb, masa, vajec, zeleniny, hub, těstovin,
  rýže a různé speciality);

· ryby (sladkovodní, mořské, korýši, lasturovci);

· drůbež (hrabavá, vodní v pořadí podle velikosti);

· zvěřina (pernatá, srstnatá, nízká, spárkatá, vysoká a černá);

· dětské pokrmy (zvlášť upravené a poloviční porce);

· lehká a zdravotní jídla, popř. dietní pokrmy (podle poptávky);

· speciality (dne, šéfa kuchyně, provozovny, oblasti, kraje,
  země apod.);

· hotové pokrmy (nejprve pokrmy z masa v pořadí 
  podle druhu masa – hovězí, telecí, vepřové, mleté, skopové a droby,
  potom pokrmy bezmasé; uvnitř těchto skupin se pokrmy dělí ještě 
  podle úpravy – vařené, zadělávané, dušené, zapékané,
  pečené všemi způsoby a smažené pokrmy);

· pokrmy na objednávku (pořadí jako u hotových pokrmů);

· zeleninové, bezmasé pokrmy
  (běžné, speciality–mohou být součástí hotových pokrmů nebo minutek);

· teplé přílohy, zeleniny, kompoty, salát;

· studené pokrmy (studené pečeně, drůbež, uzenářské výrobky, směsi,
  speciality – při malém výběru mohou být součástí studených předkrmů);

· sýry (krémové, tvrdé, plísňové, dezertní);

· teplé moučníky (vařené, pečené, smažené);

· studené moučníky (zákusky, pudinky, krémy);

· zmrzliny (poháry, bomby, speciality);

· ovoce (domácí, dovážené, ovocné saláty).
. digestiv